Inställt

Blev inställda planer även igår och idag. Säkerligen imorgon också. Så går det när man har en fullbokad vecka. Igår skulle vi ha fått besök och idag hade Jonas och jag tänkt åka en sväng till Hedlandet och stannat nånstans och fika och så. Imorgon har vi en träff med mammagruppen... Känns som att det inte kommer gå. På torsdag ska jag träffa Mari och Anna-Lo och det är väl också tveksamt... Jaja! Bara Elsa blir frisk så finns ju det andra kvar :)


Febertjej

Gårdagens planer blev inställda pga febrig Elsa. Hon har aldrig varit sjuk förut. Men nu kändes hon varm och var både gnällig och klängig. På kvällen hade hon 38,7. Så det blev inget babysim för oss igår.

Idag är det fortfarande väldigt gnälligt och klängigt... Går inte att lägga ner henne en sekund. Måste vara nära hela tiden. Det är iofs mysigt men jag får inte mycket gjort. Å andra sidan är jag ju hemma för att ta hand om Elsa och inte för att städa. Får se om hon kan vila en stund.. Jag funderar på att baka lite muffins i så fall.


Elsa 6 månader idag

Tänk att det idag är sex månader sedan jag blev mamma. Sex månader sedan jag fick upp en liten, liten tjej på bröstet.... Som jag älskade från första stund. Kärleken har sedan bara växt och blivit starkare för varje dag. Grattis Elsa på halvårsdagen.

Idag efter frukosten skickade jag ut Jonas och Elsa på promenad. Elsa behövde sova en stund och jag behövde städa lite. Så under deras promenad han jag plocka undan, bädda,greja, dammsuga och även duscha. Det gick undan kan jag lova.

Halv elva fick vi sedan besök av Elsas mormor och morfar. Trevligt med lite fikabesök innan de åker till värmen idag.

På eftermiddagen kommer hennes farmor och farfar. Mycket besök dagen till ära. Eller kanske mest en slump att det blev just idag.


Min fredag

Tvättat fyra maskiner, plockat, städat och donat idag under Elsas två sovstunder. Hann dock tyvärr inte dammsuga. Ska se om det kan bli gjort imorgon... Tungt jobb o va hemma ;)

Däremellan har vi lekt och myst. Jonas är ute och dricker öl ikväll. Så här har vi haft tjejkväll! Nu sover nästan mitt sällskap så nu får jag roa mig med nåt annat. Ligger på sängen och pillar på telefonen. Orkar inte börja kolla på tv eller film... Kan nog sysselsätta mig här en stund och sen förhoppningsvis sova tidigt! Kan behövas!


Gullungen

Vad fel det känns att väcka Elsa när hon sover såhär skönt! Inte lätt att ha tider att passa inte. Imorgon är Elsas dag... Inga tider att passa. Bara hemmamys! Perfekt :)


Babysim

Idag hade vi sett fram emot babysim. Första gången för Elsa. Och för mig också för den delen. Vi hade gjort alla rätt innan kändes det som. Hon hade sovit, ätit och var pigg och glad. I omklädningsrummet blev hon dock hysteriskt ledsen. Helt otröstlig. Jag gjorde allt. Inget hjälpte. Blev ett snabbt dopp i poolen då tårarna inte slutade rinna. Lilla gumman. Blev ett bök att torka henne och få på kläderna. Så fort vi kom ut i bilen blev hon nöjd och väl hemma skrattade hon och var på ett himla bra humör. Hmm. Vad det var som hände har jag ingen aning om. Det kom så plötsligt.... Bättre lycka nästa vecka. Hon älskar ju att bada!!!


Krångel-app

Ja blogg-appen funkar inget vidare. Och vid datorn sitter jag nästan aldrig numera. Därav mycket dåligt bloggande... Tur att det alltid finns nåt att skylla på.

Vilken dag idag. Åkte hemifrån före tio och kom hem vid fem. Har hunnit med ett planerat besök på sjukhuset, en sväng på Tuna Park, var till hydrotrim och köpte badbyxor till Elsa, vidare till babyproffsen för att köpa en bumbostol till henne och till sist Ica Maxi för lite handling. Phu!! Nu nattar jag Elsa och där nere i köket lagar Jonas mat. Ska bli skönt att slå sig ner i soffan, äta gott och bara vara. Och Elsa är så trött efter för lite sömn idag så det blir skönt för henne att sova. När hon kan kopplade :) Skruttfia!!


Nyårsafton

I år bestämde vi oss för en lugn och skön nyårsafton. Efter alla fullspäckade dagar kring jul ville vi bara vara hemma.

På förmiddagen hälsade jag och Elsa på hos Anna och barnen. Fikade och hade det trevligt.

När vi kom hem vilade jag och Elsa faktiskt tillsammans. Ville vara så pigg som möjligt på kvällen. Skönt och mysigt att sova en stund.

Medan vi vilade var Jonas till vårdcentralen. När han kom hem hade han köpt med sig en fin orkidé till mig som gott nytt år-blomma och tack för all hjälp. Blev väldigt glad.

Blev sedan precis som vi ville en lugn kväll. God mat och så. Till förrätt blev det Toast Skagen med egengjord röra. Smaskens. Sen blev det en liten paus medan jag nattade Elsa. När hon somnat följde varmrätten. Oxfilé, bakad potatis och bearnaisesås. Desserten bestod sedan av hemmagjord glass i nya glassmaskinen. Vaniljglass med Marabouchoklad.

Sen blev det sällskapsspel följt av en film innan vi skålade in det nya året. Snart efter 12-slaget kröp vi ner i sängen... Lyckades ju i alla fall med målet att vara vaken till nya året. Alltid nåt.


Juldagen o Annandagen

Även juldagen spenderade vi hos Jonas föräldrar. Blev kalkonmiddag framåt kvällen. Annars myste jag mest med Elsa!!

På annandagen firade vi jul med min släkt. Hos mamma och pappa bjöds det på god mat. Lite julklappsutdelning blev det också. Elsa hade däremot fått på tok för lite sömn så hon var inte helt nöjd. Så jobbigt när man vet att hon verkligen behöver sova men hon kan inte koppla av. Skruttunge.

Därför avbokade vi våra planer både torsdag och fredag för att vi skulle kunna få tillbaka lite rutiner för Elsas skull. Kändes skönt att bara vara hemma då.