Hälften avklarad, hälften kvar...

Två av fyra semesterveckor avklarade... Helt otroligt vad tråkigt väder det varit nu några dagar. Det var ju så oerhört fint innan semestern. Vill ha tillbaka över 30 grader och sol. Folk skulle inte ha gnällt så mycket och tjatat om regnet... Eller ja, min första semestervecka var ganska fin. Både när vi var i Stockholm och på Birka var det ju i alla fall strålande solsken. Men nu några dagar har det varit för himla trist väder.

I tisdags när jag kom till Jonas blev det grillning. Var fint väder då med så bäst att passa på. I onsdags minns jag faktiskt inte vad jag gjorde... Antagligen så slappade jag väl bara! I torsdags var det riktigt tråkväder. Det bara regnade och regnade och regnade. Då passade vi på att besöka varenda affär i hela Eskilstuna. Nja, inte riktigt... Men vi var på Tunby Fritid, Jysk, K-rauta, EM-möbler, Tuna Park och slutligen en runda på stan. Blev inte så mycket inköp, men trevligt att strosa runt och kika bara. Kom hem med ett linne, underkläder och ett paraply. Paraplyet var tänkt till kvällen då vi skulle gå ner och bowla och äta, men det regnade så galet mycket att vi inte ens ville gå ut. Blev pizza med hemkörning och två Karin-filmer istället. Inte helt fel.

Igår kväll hade vi kräftpremiär. Vi köpte med oss ett kilo färska Hjälmarkräftor och åkte ut till Jonas föräldrar. Fick först en supergod soppa med kantareller! Mums! Sen blev det kräftor... De smakade väldigt bra! Stora och fina. Klockan blev elva innan vi begav oss hemåt. Var först tänkt att vi skulle sova kvar där då jag är en riktig mes och inte vågar köra. Sen tog jag i alla fall mitt förnuft till fånga och erbjöd mig köra hem... Jag som var nykter. Det var knappt några bilar ute och det gick väl helt okej. Bättre än förra gången jag testade i alla fall. Blir väl så när man knappt kör nåt alls och de gångerna jag kört har det bara varit pappas bil.

Idag cyklade jag hem efter frukosten. De skulle ha grabbdag / kväll  hos Jonas och jag själv ska umgås med Emma idag. Ska ses på eftermiddagen och kika lite på stan. Jag är shoppingsugen! Sen ikväll ska vi vara i hennes föräldrars hus. Emma är hundvakt där... Vi ska laga god mat och snacka en massa skit skulle jag tro. Trevligt!!

Ska snart hoppa in i duschen och se vad jag behöver ta med mig för kvällen. Sover nog kvar hos Emma så jag slipper tänka på att ta bussen hem på kvällen.

Ha en toppenlördag mina vänner! Eller vilka ni nu är som läser ; ) Gör gärna ett avtryck, vore intressant att veta!

27 / 7 - 2010

Åhh vad det är skönt att vara ledig! Helt underbart! : ) Men det går, som sagt, för fort... Dagarna går utan att man gör så speciellt mycket. I lördags var jag på Tuna Park med Emma. På kvällen sen var jag hemma hos Anna. Det var supertrevligt! Vi beställde hem pizza, spelade Alfapet och pratade om allt och inget. Mys!!

I lördags fyllde Roger år så då var det kalas! Sånt gillas! På kvällen sen blev det filmmys hos Jonas. Såg faktiskt filmen "Män som hatar kvinnor". Jag hade inte sett den innan och hade väl inga planer på att göra det heller. Har boken och har väl gett den ett försök, men gav upp ganska snabbt. Filmen var dock riktigt bra, så igår kväll såg vi del två "Flickan som lekte med elden". Den var lika bra den.

Annars roade jag mig med att sitta i telefokö till tele2 TVÅ gånger igår. Stod först 40 minuter i kö och sen när jag väl kommit fram och förklarat mitt lilla bekymmer så behagar telefonen koppla bort samtalet. Så det var bara att stå minst lika länge igen... Sånt är alltid kul. Vi kom fram till en deal jag får nöja mig med i alla fall.

På eftermiddagen igår blev det en fika hos mamma och pappa. Trevligt! : )

Imorse cyklade jag hem för att kunna betala lite räkningar och sånt. Så det har jag nyss gjort nu. Var ute på en långpromenad på förmiddagen. Så himla skönt!! Är fint väder ute, men jag funderar på att strunta i det och titta på en film istället. Ikväll hoppas jag på grillning!

Härliga semester

Det var första semesterveckan det! Fort det går! Jag har iaf hunnit med att göra lite saker under de här lediga dagarna!

I tisdags var jag till Gröna Lund med Johanna. Det var superskoj och trevligt. Synd bara att det var så otroligt mycket folk, men det är ju så på såna ställen. Vi åkte i alla fall en massa karuseller! Insane och Fritt fall är helt klart roligast!

I onsdags var vi iväg på en utflykt med Jonas föräldrar och Micke. Vi åkte båt från Strängnäs till Vikingastaden Birka. Båtresan tog ungefär två timmar och sen var det en guidad tur på en timme. Vi hade verkligen kalasväder och det syndes när man kom hem. Jag var helt knallröd på kinderna, näsan och axlarna. En trevlig tripp!

På kvällen gick vi ner och åt på Håpe`s uteservering. Deras hamburgare är så himla god. Klockan 21 blev det sedan bio. Såg Eclipse. Superbra!! Man somnade gott efter den dagen kan jag lova.

Igår fick jag sånt galet shoppingsug! Jag kände dock att jag inte hade så mycket pengar till det just nu så jag tog med mina presentkort på Gina och det var inte alls svårt att hitta nåt fint där. Köpte två linnen / klänningar. Den ena, en jättesöt blommig, fick jag chansen att använda på eftermiddagen / kvällen för då var det kalas. Jonas pappa fyllde nämligen år. Blev god grillad mat och tårta på det. Trevligt. Sov kvar där ute och åkte hem på morgonen.

Dagen har jag spenderat här hemma. Började med att ringa lite samtal till tele2 och Ceviell Group som tecknar avtal åt dem... Hatar dem båda! De har lika otrevlig kundservice och skyller bara på varandra. Upprörd som jag var tog jag med mitt undertecknade avtal och traskade ner på stan för att se om de stod kvar på stan och det gjorde de. Tog upp mitt bekymmer och de var helt på min sida! De tyckte inte att felet låg hos mig alls!! De kunde dock inte hjälpa mig utan rådde mig att ringa tele2 eller Ceviell Group... Som om jag inte försökt liksom?!

Tråkigt nog så förstörde det där hela min dag. Jag blev verkligen depp. Låg här hemma i soffan och förmådde mig inte till nånting! Sen ringde jag i alla fall Emma och frågade om hon ville ses en stund efter hennes jobb. Lyckliga jag att hon ville det! Vi kikade lite på stan och åt mat tillsammans. Tack för det : ) Sen cyklade hon hem och jag fortsatte med det jag gjorde innan. Man kanske ska sova snart och vakna till en bättre dag...


Min första semesterdag

Så himla skönt att vakna imorse och inse att det faktiskt är semester och att man kunde ligga kvar och dra sig lite. Klev sedan upp och åt frukost i lugn och ro och så tittade vi klart på en film vi började se igår kväll. Förmiddagen bjöd på en härlig promenad och sen blev det lite slappande för mig! Läste en bok och bara njöt av ledigheten. Lunchen bestod sedan av jordgubbar och mjölk.

På eftermiddagen mötte jag upp Anna och Tindra. Anna hade klipptid och under tiden hon klippte sig var jag med Tindra. Vi gick till en lekpark i närheten och gungade lite och så. Skoj! Sen blev det en trevlig fika på stan när Anna var klar.

Kvällen spenderar jag här hemma. Det är fortfarande väldigt varmt här inne även fast det inte är lika galet varmt ute. Phu!

kent 17 / 7 -2010 Parken Zoo

Här i Eskilstuna har vi haft galet fint och varmt väder typ hur länge som helst. Det har varit runt 30 grader i flera veckor och folk har tjatat om regnet som skulle behöva komma. Så ja, precis kl 21 när kent kliver på scen öppnar sig himlen och regnet vräker ner! Helt galet vad det regnade... Alla var verkligen helt genomblöta. Jag hade sjö i mina converse och kläderna var blöta och mitt plattade hår var lockigare än nånsin. Men det blev en härlig känsla! Det gällde att röra sig så mycket som möjligt för att hålla värmen. Lagom till konserten var slut slutade det även att regna. Vet inte vad vädergudarna har emot kent?!

Låtvalen tyckte jag var lite sådär. De spelade så himla mycket nytt. Visst jag gillar de låtarna med, men jag uppskattar de gamla så mycket mer. De två låtarna jag blev gladast för var "Utan dina andetag" och "M". Helt underbart! De gör ju "Dom andra" himla bra numera också... Jag som aldrig varit så förtjust i den innan.

En härlig kväll med trevligt sällskap! Jag och Anna träffades lite tidigare och åt mat på Beirut Seller. Mycket trevligt. Sen mötte vi upp Jonas och sen träffade vi Emma utanför Parken innan vi ställde oss i den väldigt långa kön. Tack för en toppenkväll!

kent ikväll.

Det här ska bli en toppenkväll! Klockan fyra kommer Anna hit. Vi ska ladda inför kvällens kent-konsert i Parken zoo, äta på stan och ha det trevligt!! Ser fram emot det som bara den. Drar väl oss mot Parken zoo lagom till insläppet. Blir inget köande och ingen stress att stå "längst fram" den här gången. Det är ju inte utlovat så bra väder, men hoppas det kan vara uppehåll i alla fall. Jag är pepp!!

"Jag är född i en spökstad där alla vet att jorden är platt, jag växte upp i en spökstad där torget blir ett slagfält varje natt"


S E M E S T E R

Nu är äntligen semestern här och det känns ju som allra bäst nu när man vet att man har fyra hela veckors ledigt framför sig! Ska bli så himla skönt! Känner att jag verkligen behöver vila upp mig, hitta på roliga saker, få ett avbrott från vardagen, bara vara och samla på sig en massa ny energi! Underbart!

Min sista arbetsdag igår var kort. Slutade redan klockan 12! Tur det för efter jobbet flyttstädade jag och Emma en lägenhet. Klockan var efter sju när vi var klara där... Inte roligt alls, men skönt när det var klart! Det firade vi med lite onyttig mat på stan. Det var vi värda. Sedan somnade jag gott här i soffan och vaknade upp i natt nån gång och förflyttade mig till sängen. Helt utarbetad.

Idag har jag bara slappat än så länge... Borde pyssla lite här hemma egentligen, men det blir en annan dag! Nu har jag ju en massa ledig tid att ägna mig åt sånt! Eller så håller jag mig hemifrån så slipper jag : )


Otrevliga tele2

Igår fick jag en fin telefonräkning. Den brukar ligga runt 500 kronor i månaden. Nu låg den på strax under 1300 kr. Ooops! Gick sedan igenom specifikationen och där stod det att 850 kr var för internet. Surf-paketet jag tecknade ligger på 29 kronor i månaden så jag förstod att nåt inte stod rätt till.

Tele2 är dock helt värdelösa på sin kundservice. 30 minuters telefonkö och sen får man prata med en lagom dryg människa som inte ens försökte vara trevlig eller hjälpsam. Fick som svar att jag inte alls har nåt surfpaket och att då kan det minsann bli dyrt om man inte har det. ( Nehe? Är det sant? Det kanske var därför jag ordade ett surfpaket...) Fick sedan numret till företaget som jobbar för tele2 och de som jag skrev på avtalet genom. De såg däremot att jag visst har surfpaketet, så jag hoppas verklligen det kommer lösa sig. Skulle ringa till Tele2 imorgon för att kontrollera att det blivit rätt.

Upptäckte dessvärre ett problem till... Killen som hjälpte mig ordna surfpaketet och även ett sms-paket har kryssat i en ruta om att jag skulle förlänga mitt abonnemang med två år. Varför skulle jag vilja det helt utan anledning? Det var inget vi ens pratade om. Har dessutom ett år bindningstid kvar så jag är tveksam till att det ens är okej att göra så... Idiot! Jag har iofs skrivit under så vi får se hur mycket rätt jag har på min sida. Säkert inte så mycket, men det är värt ett försök.

Det är såna där små saker som händer som lyser upp ens dag! Eller inte : )

Veckan som gått...

En vecka sen sist! Jag har knappt suttit vid datorn nåt alls... Det är ju så fint väder så man får passa på att vara ute! : )

Förra helgen var lugn och skön. Blev mat och cider på Grappa i fredags kväll med Jonas. Deras pizzor är helt fantastiska. På lördagen blev det en tur till Lager 157. Inhandlade lite baslinnen mest. Annars solade jag en del och var ute och slappade.

I veckan kom våra sommarjobbare. Nästan lite tråkigt att jag snart går på semester för vi brukar alltid ha så kul på somrarna. Alexandra som brukar jobba på somrarna jobbar och sen jobbar även min käre vän Emma och sen en ny trevlig tjej som heter Maja. Imorgon är min sista dag och sen när jag kommer tillbaka har sommarjobbarna just slutat. Då är allt som vanligt igen... På gott och ont.

Annars har veckan varit lugn. Var iväg och badade både i måndags och tisdags efter jobbet. I måndags i Mälarbaden och i tisdags i Näshulta! Så himla skönt efter att ha jobbat en hel dag i den galna värmen! Igår umgicks jag med Emma hela kvällen. Blev mat, slappande och sen sov hon över här! Trevligt.

Ikväll gör jag absolut ingenting. Min lägenhet är tokvarm. Har fläkten på för fullt, men det hjälper inte så värst mycket. Men men, jag älskar sommaren!!


8 / 7 -2010

Då var den här veckan nästan till ända den med... Arbetsveckan i alla fall.

I söndags tog jag årets första dopp. I alla fall i Sverige. Åkte ut till Sundbyholm och solade och badade! Mys! På kvällen blev det bio. Såg Beck. Mycket bra!

På jobbet har det varit fullt upp denna vecka... Mer än vanligt. Tre stycken är på semester så vi är bara tre kvar och inga sommarjobbare än. Det finns att göra om man säger så.

Efter mitt jobb idag kom Emma. Vi lagade god mat och hade det trevligt. Vid sex-tiden träffade vi Mari och Johanna på Café Sylvia. Fick ett presentkort på Ur & Penn av dem i födelsedagspresent så imorgon ska jag äntligen köpa klockan jag vill ha. Lovely!

Jag blir galen. Skräm mig så min hicka försvinner! : )

Långpromenad o grill- och kubbkväll.

Idag på förmiddagen visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag ville ut i solen men kände inte för att lägga mig nånstans själv så därför bestämde jag mig för en promenad. Det var hur skönt som helst och jag kände att jag kunde gå hur långt som helst med den braiga musiken i öronen... Bestämde mig snart för att jag skulle gå ut till Skogstorp. Det är en ju bra bit. Tog en timme. Jag gick fram till fotbollsplanerna för jag visste att Gustav och Jonathan hade fotbollscup där. Satte mig i gräset och tittade när de spelade en match. De var superduktiga! Var riktigt härligt att sitta där i gräset så jag satt kvar och såg några andra spela med. Sen blev det en lika lång promenad hem! Så jag har ont i fötterna och är bränd på axlarna o ryggen. Lite på benen med tror jag. Det var det värt.

Nu ikväll har jag varit hos Anna på grill- och kubbkväll med släkten. Mycket trevligt och gott. Måste göras om snart!! Pappa och Magnus är iväg på semester så de kunde tyvärr inte vara med... Men det blir som sagt fler tillfällen!

Kvällen i bilder:

              

        


Födelsedag nr 26

Igår fyllde jag 26 och åldersnojan stiger... Borde man inte hunnit mer vid det här laget?!

Jag slutade iaf redan kl tio på jobbet. Det var så himla skönt. Men det blev en stressig dag. Cyklade hem och började bakade tårtbottnar på en gång och när den tredje o sista var klar så var det en kvart till min tid hos frisören. Tur att man bor nära... Blev en snabbdusch och sen en rask promenad dit. Valde att testa Salong Hårdesign den här gången. Jag är mycket nöjd och kommer gå till hon jag var hos nästa gång också. Blev en mörkbrun färg med lite ljusare slingor underifrån. Perfa!

Efter det 2 ½ timmes långa besöket hos frisören blev det fix här hemma och så gjorde jag tårtan. På kvällen firades min dag här. Fick fin-fina presenter... Ett fint halsband och biljetter till att se blue man group i Stockholm i höst, presentkort på Gina Tricot och lite blandat smått och gott såsom servetter, godis, fina blommor och annat bra!! Tack!


Denna fina som jag fick har Therese gjort. Så himla fin!! Den ska få en hedersplats nånstans!


Tårtan jag gjorde. Jordgubbstårta med vitchokladkräm ovanpå och noblesse på sidorna.