SPA-helg!!!

Helgen som var spenderade jag med mamma och mina systrar på Selma Lagerlöf SPA i Sunne. Åkte i fredags morse och kom hem igår kväll. Har haft det superbra!!

I fredags när vi kom dit lämnade vi grejerna på våra fina rum och gick sedan en runda för att se hur det såg ut överallt . Var väldigt fint och mysigt allting. Klockan 16 började våran första aktivitet - Aquaträning. Skönt. Blev sedan lite bubbel innan vi duschade och gjorde oss iordning inför kvällen. Kl 19 stod trerättersmiddag på vårat program. Min middag bestod av: 

Varm jordärtskocksoppa med konfiterade champinjoner och het chiliaioli
Knaperstekt majskyckling med timjan och rosmarinpolenta samt rostade rotfrukter och majssås
Mjölkchokladmousse i chokladnät med jordgubbs- och smultroncoulis

Det var gott allting. Desserten slog dock det mesta. Jag som inte ens är särsklit förtjust i chokladmousse älskade denna!!

Blev sedan en tidig kväll, vi var trötta och skulle upp tidigt dagen efter. Sov skönt i en hästens säng! Uppstigning klockan sju på lördag morgon. Blev god frukostbuffé och sedan ett yoga-pass klockan nio. Kul att prova på!

Sen testade jag nåt jag länge funderat på att testa. Ljusterapi. Valde Ultra Light programmet som skulle göra en piggare och ge ny energi. Det var 45 minuters ljusterapi, musik, doft och massge i massagestol. Var helt underbart skönt! Vet dock inte om jag kan säga att jag blev så mycket piggare av det...

Slappades en hel del sen på förmiddagen och sen blev det jättegod lunchbuffé. På eftermiddagen gick vi sedan på ett träningspass. Core ball. Var riktigt roligt. Träning med en pilatesboll. Sen blev det en massa bubblande och badande. Superskönt!! Lite prova på i gymmet blev det också : )

Middagen på lördag kväll bestod av: 

Varmrökt hälleflundra på bädd av röd mangoldsallad med dill och ansjovisrippel 
Helstekt oxfilé med en bouquetgarni kräm, sous vidé kokta betor, salviasky och potatiskaka
Mjölkchokladmousse i chokladnät med jordgubbs- och smultroncoulis

Även på söndagen var det uppstigning klockan sju, vilket kändes galet tidigt då man ställt om klockan så egentligen var hon ju bara sex. Den aktiviteten jag var med påi söndags var aqua-spinning. Det var verkligen annorlunda, superkul och galet jobbigt. En upplevelse. Blev lunchbuffé där innan vi började våran biöfärd hemåt.

Har verkligen haft en helt underbar helg med Mamma, Anna och Christina. Har världens gulligaste föräldrar som bjöd på denna kanonhelg!


        
     
                                                      

Njuta av solen eller städa?

Jag tror jag har en inbyggd klocka i mig som säger att på helgen ska man vakna klockan sju. Oavsett om man är utvilad eller inte. Jag är inte helt nöjd över det. Men inte mycket att göra åt det... Tvingade mig själv att ligga kvar i sängen till halv nio, det var duktigt. Har haft en ganska lugn förmiddag här. Har rensat i mina garderober... Inte så mycket som åkte i soporna, men lite bättre ordning blev det iaf. Nu har jag lite beslutsångest... Ska jag städa eller ska jag gå ut och njuta av solen? Solen är ju väldigt mycket mer lockande, men jag måste städa nån gång den här helgen.... Inte lätt att vara jag.

Fredag, det gillas!

Fredag! Underbara fredag till och med.

Slutade klockan 12 idag och då promenerade jag hem för att få i mig lite lunch. 13.30 hade jag sedan klipptid. Det första frisören sa var: "Oj, vilket risigt hår." Tack för den du. Men det var ju det jag tyckte med, frisören där jag var sist klippte mig på en kvart typ och det kan ju aldrig bli bra. Var åtta veckor sen, så hur risigt kan det bli?! Iofs, jag har blekt slingor två gånger och sen slängt i en toning på det. Men men, det var bara att le och hålla med. Nu är jag väldigt mycket hår fattigare. Skönt. 7 cm tog hon på längden och det är ju en hel del. Hon klippte luggen lite annorlunda med och det känns bra!

Sedan blev det en sväng på stan... Köpte hårtoning hos en annan frisör, för de har inte det märket jag gillar där jag klippte mig. Ljusbrun heter färgen jag valde idag, men jag skulle kalla det mörkbrun med facit i handen.

Annars har jag inte hunnit med så mycket mer. Väntar mest på solsidan nu. Veckans höjdpunkt när det gäller tv-program!

Har snöjour i helgen, men det ska väl mycket till för att det ska komma nån snö i natt...

Dags att krypa ner under filten och invänta solsidan. Sen kanske det blir nån film.

......

Det är förresten fredag imorgon, hur skönt är inte det?!

Det stora tvättstugebråket

Idag på jobbet fick jag ett samtal om att det var krig i tvätthallen. Krig var bara förnamnet. Vad är det med folk och tvättstugor? Varför kan folk inte bete sig som folk? Den ljudnivån som var där inne var helt sjuk... Hade ont i huvudet en timme efteråt. En galen kvinna som skrek så det skar i öronen, två parter som drog i mig och försökte berätta sin version av det hela... Ingen som lyssnade. En minst lika galen dotter i telefon som jag försökte lyssna på samtidigt som hennes mammas ord ekade i hela lokalen. Kaos!! Det slutade med att farbror polisen kom och han använde i princip samma ord som jag gjort, men med mer bestämd röst. Jag ska också lära mig att ryta i sådär....

Helgen o måndagen

Då var både helgen och måndagen över.... I lördags var jag som sagt på kalas hos Magnus som fyllde år. Det var trevligt och han blev nöjd över sin present. När jag sedan kom hem fick jag veta att jag skulle på bio på kvällen. En glad överraskning då jag annars skulle ha legat här hemma ensam o sett på melodifestivalen. Så det blev först lite mat på Beirut Seller, sen Alice i underlandet på bio och efter det en cider ute... Trevligt.

Söndagen sedan... Vad ska man säga?! Är det så galet fint väder är det klart man ska ut och promenera!! Lovely!

Den här dagen har gått superfort. På lunchen bjöds det på mat hos Magnus... lyxigt värre. På eftermiddagen sedan var vi iväg och hälsade på ett annat lag för att se vad som hör till deras område. Samarbete på gång. Sen var dagen i princip slut.

Mötte sedan upp Magnus och han följde med mig hem efter jobbet. Han kikade lite på min dator som strular och sen bjöd jag på American Pizza som tack för hjälpen. Tvättat har jag också gjort ikväll. Nu börjar det bli dags för sköna sängen!!

Godnatt.

13 mars... Dvs Magnus dag!

Att jag vaknade strax efter klockan sju imorse var väl inget jag blev förvånad över... Börjar bli ganska van. Klockan var nog närmare halv tre när jag somnade i natt, så det känns som att det hade varit bra att få några timmars sömn till. Men det är som det är. Det är lördag morgon och det är underbart!

Idag fyller min käre bror år!! Grattis grattis! Så på eftermiddagen blir det kalas där. Ska bli trevligt!!! Innan dess måste jag hinna ta en sväng på stan och inhandla hans present.

Så planerna för min dag är: 1: kliva upp ur sängen. 2: äta frukost ( tro det eller ej) 3: ta ett bad 4: presentshopping på stan 5: Städa (i mån av tid... så ja, tveksamt) 6: göra sig redo för kalaset o sen en promenad dit 7: Ja, vad händer då?

Dags att ta tag i dagen!!

Fredrik Lindström Lokomotivet 11 / 3

I torsdags kväll var Emma och jag och lyssnade på Fredrik Lindström på Lokomotivet. Det var så himla roligt. Jag tror jag skrattade konstant i nästan två timmar. Vi hade superbra platser på andra raden i mitten (eller ja, det blev tredje raden då de hade släppt för många biljetter så de bildade en extrarad längst fram)

Han är verkligen hur rolig som helst. Han säger så kloka och klockrena saker. Föreställningen hette "Svenskar är också människor". Han pratade bland annat om att vi svenskar ska "passa på" hela tiden. Det stämmer ju verkligen. Skiner solen ute så måste vi passa på.... Vi är även väldigt angelägna om att alla andra också måste göra det.... Om nån sitter inne när solen skiner så får man genast höra: "Du måste ju passa på!!" Det är tävling och mest poäng får man om man sitter ute och äter! Det är verkligen att passa på!!

Jag vet, ingen höjdare att få det återberättat av mig... Men det var bara en av många saker han pratade om och fick hela publiken att vika sig av skratt. Hög igenkänningsfaktor. Han är go den där Fredrik : )

Toppenkväll!!!

Söndag

Jag har haft en ganska dålig helg... Den här dagen däremot har varit bra. Träffade Anna på stan. Var skönt att träffa en vettig människa. Åt lunch på stan och strosade runt och kikade i affärer. Inhandlade väskan jag gått och tittat på på Åhléns ett tag nu. Trevlig dag. Annars har jag mest slappat.

Imorgon är det visst jobbardag igen...

Sjuklingen gnäller

Slutade jobbet kl 12 idag. Då blev det ett besök på apoteket och hemköp och sen hem till soffan. Har sedan tillbringat hela eftermiddagen och kvällen här. Bestämde mig för att se en film, somnade så tidigt i den att jag inte har en susning om vad den handlade om, men vaknade upp till det superlyckliga slutet. Är lite bitter och inser att så lyckliga slut finns bara i filmer. I alla fall för mig.

Jag har sett fram emot den här kvällen hela veckan för jag har mått lite kasst.... Men nu är jag bara rastlös och tycker inte det är det minsta skönt att få slappa. Jag är då aldrig nöjd.

Vänner

Nu har jag tagit mig igenom alla Vänner-avsnitt.... Alla tio säsonger. Det tog sin lilla tid. Men åhh, vad bra det är! Det är väl bara att börja om från säsong ett då. Det är så skönt att bara ligga och slötitta på. Slippa tänka så mycket. Hade nog sett de allra flesta avsnitten innan, men kul att se det i ordning. Var några sorgliga avsnitt här på slutet.... Eller är det bara jag som är extremt känslig kanske?! Antagligen.


Sjuker

Jag är sjuk. Förkyld. Ont i halsen, snuvig och har en galen huvudvärk som bara spränger. Fruktansvärt trött är jag också. Nu ska jag ta en alvedon, lite nässpray och bädda ner mig under täcket. Hoppas det går att sova iaf. Jag kommer säkert vara sådär dum och gå till jobbet imorgon fast jag egentligen borde ligga hemma och vila... That´s me! Men nån som tar hand om en vore allt mysigt....


Tisdagsmys med Emma

Träffade Emma idag efter jobbet. Jag hade tvättid, men tog bara det absolut nödvändigaste. Sen gick vi och åt. Gick även in på Åhléns för att spana på väskan som jag funderar på att köpa. Jag har beslutsångest. Lär väl köpa den... Om den inte är slut när jag väl bestämt mig.

I söndags inhandlade jag iaf skorna jag gått och tittat på hur länge som helst nu... Ett par svarta Converse. Vet inte vad de heter, men tjejmodellen. Superfina!!

Sen ikväll blev det iaf lite tv-tittande med Emma. Såg såklart Dating in the dark. Inte utseendefixat.... Jo tjena! Kommer man väl aldrig ifrån. Tydlingen inte ens i det programmet! Vi hade iaf kul. Vi är bra på att kommentera och gnälla på allt och alla! Det är nog vår specialitet!

Nu ska det bli underbart att sova!!


Therese födelsedag

Idag är det Therese födelsedag! Grattis grattis =) Så vi har varit där och firat henne ikväll. Trevligt. Mycket gott fika fick vi med. Av oss fick hon en make up lektion på Make up store. Jag skulle också vilja gå dit och bli sminkad faktiskt. Det är så himla roligt!! Får se om det dyker upp nåt bra tillfälle för det....

Kom hem från kalaset för en timme sen. Börjar bli dags för sängen nu. Kom hem från konserten igår klockan ett... Sen tog det ju ett bra tag innan man gjort sig iordning och varvat ner och så. Så 4 timmars sömn blev det i natt. Känner att jag inte riktigt är gjord för den. Men det var ju helt klart värt det!

Så nu säger jag godnatt. Sov gott kära ni! Vilka ni nu är =)


Grattis Therese ;)


kent Annexet 28 / 2 - 2010

Jag måste ju skriva några rader om kent-konserten jag var på igår. Jag har ju sett dem ett antal gånger genom åren nu och jag måste säga att den här spelningen var bland de absolut bästa! Jocke var på sitt allra bästa humör och han var helt jävla grym!! Det är alltid så svårt tycker jag att berätta om en konsert för det går aldrig att förmedla den känslan som man själv har... Hur magiskt det var liksom. För det var det verkligen.

Innan konserten hade jag känslan av att det skulle bli i princip nya skivan som skulle spelas och sen blanda upp det lite med annat bara. Men det var en extremt bra blandning. Blev superglad när de spelade låtar som Chans, kevlarsjäl och Saker man ser. De gjorde även Dom andra riktigt bra... En väldigt snabb version! Hur coolt som helst. Mannen i den vita hatten är ju också alltid underbar live... "Nej du och jag ska aldrig dö"

Och som jag älskar Jockes röst som spricker! Det är så vackert så det gör ont!

Hördes dock inga "Tack som fan" som brukar komma ur Jockes mun.... Men många ödmjuka ord om hur glada och tacksamma de är. Ett ödmjukt och jäkligt på hugget kent var det vi fick träffa igår.

Hade trevligt sällskap där av Anna och Jonas. Underbar kväll.