Kråkan Karin

Ibland är man bra dum. Som när man jobbar när man är sjuk till exempel. Ont i halsen som bara den och knappt nån röst kvar... Ändå hoppade jag på cykeln och trampade som vanligt som en galning till jobbet. Inte blev det bättre av det kan jag säga. Efter det och en hel dags jobbande och pratande med kollegor och hyresgäster och sen pricken över i:et: cykelturen hem så mådde jag inte alls särskilt bra. Hade så ont i halsen och fick inte fram ett ord. Kraxar som en kråka här. Får se hur jag känner mig imorgon. Jobba eller inte, det är frågan!

Kalas, förkyld och ingen kräftskiva ikväll

Igår kväll var vi på kalas hos min fina syster Anna som fyllde år. Trevligt att träffa alla. Av mig och Jonas fick hon en muffinsbok och tre olika sorters muffinsformar. När blir det en muffins och alfapetkväll Anna? ; )

     

När jag vaknade imorse kände jag dock att nu var det min tur att bli förkyld. Kände lite igår kväll innan vi la oss att det kanske var på gång och ja, så var det. Idag har jag ont i halsen, är mysigt snorig och har ont i huvudet.

Jag cyklade i alla fall hem en sväng imorse för att vattna blommorna, hämta min dator och så skulle jag en sväng till apoteket. Sen har jag bara legat här i soffan och tagit det lugnt.

Ikväll skulle jag egentligen på den årliga kräftskivan hos Mari och Johan. Hade det varit så att vi skulle sitta inne så hade jag kanske tagit mig dit om det hade varit okej för dem med en förkyld Karin vid bordet. Dock så skulle de sitta ute från klockan 17 och sen heeela natten. Känns inte som att det är en så smart idé när man mår såhär. Det skulle även badas badtunna. Tråkigt att jag var tvungen att säga ifrån, men det är inte mycket att göra. Känns inte som att jag skulle ha orkat heller. Blir att fortsätta på den lugna linjen....


26 / 8 - 2010

Igår hade jag onsdagsmys med Emma. Vi var till badhuset och satt i bubbelpoolen och pratade om allt och inget. Så skönt för det var inge folk alls i damernas relax, så vi fick vara ifred. Härligt. Gjorde dock en "liten" tabbe när jag skulle dit... Jag slutade ju jobbet klockan fyra, cyklade hem fort som bara den och sen slänge jag snabbt ner det jag skulle behöva och sen träffade jag Emma 16.15... När vi väl skulle byta om sen upptäckte jag att jag inte hade min bikini med mig. Nöjd jag blev. Tur jag bor nära, så det var bara att springa hem och hämta. Jaja, så går det när man stressar. Trevligt hade vi i alla fall.

Så skönt att det är fredag imorgon. Ska bli så skönt med helg... Nu ska Jonas och jag ta en tur till Tuna park.

Seg tisdag

Idag har det varit en seg dag på jobbet. Förmiddagen gick snabbt, men eftermiddagen har känts evighetslång. Men ja, ibland har man väl såna dagar. Det är ju tisdag liksom. Efter jobbet hade jag tänkt cykla vägen förbi lägenheten och hämta min dator, men det var så galet mörka moln att jag gav upp den tanken. Mycket riktigt var regnet inte långt borta. Det gick i alla fall snabbt över och jag kom iväg och handlade lite på Ekängen. Fick skjuts dit och en promenad hem.

Ikväll har jag gjort pannkakor. Det var verkligen smaskens! Annars har jag en lugn kväll i soffan. Passade just på att lägga in mina räkningar med. Skönt att få sånt gjort. Nu ska jag ställa ifrån mig datorn och ägna den lilla energin jag har kvar till nya Cosmopolitan och lite dålig tv.

Ta hand om er!


Lång dag

"jag letar mönster i gatan
ibland så ser jag nåt system
ibland så ser jag vart jag skulle
ibland så ser jag bara sten
det fanns en spricka där solen tog sig in
där vi andades nåt nytt och där våren ömsa skinn
och när jag lagt mig ner hos dig i natt
så säg att allt är bra
det har vart en lång dag
det har vart en lång dag"


Lars Winnerbäck 14 / 8 - 2010

En vecka sen sist och jag har ju inte ens skrivit om Lasse-konserten jag var på. Dåligt!

Jag hade i alla fall en helt fantastisk kväll förra lördagen. Blev hämtad vid tre-tiden av Anna och Roger. Vi åkte först och åt vedugnsbakad pizza och sen åkte vi till Strömsholms slott där Winnerbäck skulle spela. Vi var där strax före insläppet och väl därinne satte vi oss i gräset vid scen två. 17.50 klev första bandet på scenen vilket var Love Antell. Det var väldigt bra! Jag är inte riktigt med i svängarna när det gäller musik, men jag läste sen att han är frontman i Florence Valentin. Inte så förvånande kanske att jag tyckte det var bra då. Full koll!

Andra bandet på scenen var Dundertåget. Dryga, otrevliga och det lät illa. När han hade kallat oss "tråkiga sittisar" några gånger gick vi därifrån och ställde oss vid scen ett istället och väntade på trevligare akter. 

Sophie Zelmani var nästa på tur och henne hade jag sett fram emot att se. Det var tyvärr inte alls så bra som jag hade hoppats på. Hon såg inte ens ut att vilja vara där. Det kom i alla fall fram sen att hon aldrig spelat inför så mycket folk innan så hon var nog mest nervös.

Efter Sophie var det Lalehs tur. Hon spelade på scen två, men vi stod såklart kvar vid Lasses scen för att få bra platser. Vi stod ganska långt fram, men i sista sekund kom vi fram till att vi skulle ta oss fram så långt det gick. Efter lite tjat : ) Vi rusade i alla fall fram och tjejerna som satt på en filt framför oss som vi gled förbi skrek: "Jävlar"... Sen blev det fart på folket! En Lasse-konsert utan att stå längst fram, det går ju bara inte : )

Konserten var helt fantastisk! Jag saknar som vanligt ord att beskriva den. Han inledde med låten En tätort på en slätt som jag fullkomligt älskar. De första fem låtarna stod han där ensam på scenen. Perfekt inledning enligt mig! Under låten Åt samma håll släpps ett svart skynke ner och först då drar bandet igång. Det var inte så många skrällar i låtvalet... Det var nog En av alla dom som jag blev mest förvånad över att han spelade. Underbar! Några andra favoriter han spelade var Hjärter dams sista sång, För dig och Du hade tid. Kom ihåg mig är ju helt galet bra live numera med. Lovely!

  
Roger & Anna


Bandet som gav tillträde
till främre området

 
Fina syster & Jag

  

         
Älskade, älskade Lasse


Lasse-konsert ikväll!

Då var dagen jag både längtat efter och hoppats det skulle dröja länge innan den kom kommit. Har ju känts dumt att längta efter kvällens konsert eftersom det också innebar att när den kvällen är här är även min semester över. Men ja, ikväll är det dags för sommarens tredje konsert. Lars Winnerbäck. Helt underbart.


Schlutt

Det var den semestern det! Schlutt ; )

Idag var jag ner på stan en sväng... Var på Carino Spa och Clinic och färgade ögonfransarna och plockade brynen. De är så himla trevliga och bra där. Är supernöjd! Sen strosade jag runt på stan och väntade på att Emma skulle sluta jobbet klockan tolv... Vi lunchade på stan och så tog vi ett varv till. Dock inga inköp! Duktigt Karin!

Nu blir det snart lite grillning och sen en tur ner till stan för att se vad som händer på Å-festen!

Spenderat dagen hos M & P

Näst sista semesterdagen har jag spenderat hemma hos mamma och pappa! Vi satt mest ute på balkongen, pratade och tog det lugnt. Det är deras sista semestervecka med innan det är dags för arbete igen. Ganska skönt faktiskt att ha semester samtidigt som dem. Blir lätt mycket jobbprat annars eftersom pappa och jag jobbar inom samma område... Nu har man kopplat bort jobbet (nästan) helt, men på måndag eftermiddag kommer det nog kännas som att man inte haft semester alls. Brukar bli så ganska snabbt i alla fall. Fick supergod mat hos mamma och pappa. Pannbiff, potatis, stekt lök och brunsås. Mums!

Onsdag

Just "hemkommen" från en trevlig stund på stan med Johanna. Vi sågs halv elva på stan och sen har vi strosat runt och kikat i affärer. Jag köpte en svart rutig skjorta / tunika på VILA. De ska snart stänga igen och säljer därför ut allt... Har gått och tittat på den ett tag, men nu kostade den bara 100 kronor så då slog jag till. Handlade även fina fyrkantiga muffinsformar på Åhléns, så nu måste jag snart baka igen. Vi lunchade på Spicy Hot... Satt ute och åt och det var riktigt skönt.

På väg från stan stannade jag till på Ica Safiren och hämtade ett paket som kommit. Det var parfymen jag beställt! Äntligen har jag min älskade parfym igen... Varit utan den alldeles för länge nu.

Nu ska jag nog ta en dusch och sen får jag se vad jag ska hitta på!


Säkert!

Det var tisdagen det. Dagarna går på tok för fort även fast man inte gör så mycket. Idag har jag mest varit "hemma." Tog en skön promenad på eftermiddagen. Skulle gå till Ekängen och handla lite, men tog en omväg och gick en runda i villaområdet i närheten. När jag kom tillbaka hit bakade jag lite muffins med hallon i. Smaskens.

För övrigt så har Säkert! släppt första singeln till nya skivan nu. Skivan släpps i september, men nu finns låten Fredrik att lyssna på på Spotify till exempel. Den är helt okej, men jag har ännu högre förväntningar på skivan.

Ångestfyllt läte!!

Imorse vaknade jag av ett ångestfyllt läte... Alarmet från en mobil. Just idag var det inte mig det gällde, men jag kände redan nu hur tungt det kommer bli att komma in i de vanliga rutinerna igen. Kliva upp klockan sex, cykla till jobbet och spendera största delen av sin vakna tid där. Men det är klart att det är bra att komma in i rutinerna igen, annars skulle man ju aldrig uppskatta semestern så mycket som man gör. Idag var det Jonas tur att börja jobba och nästa vecka kommer jag igång också. Det börjar nästan kännas som höst redan, men jag hoppas det kommer mer värme snart...

Efter att ha blivit störd av en fluga hela morgen klev jag upp och cyklade hem till mig nästan direkt. Jag har tvättat, dammsugit och plockat undan lite här. Ingen storstädning direkt som skulle behövas, men bättre än inget. Nu blir det snart lite lunch och sen en cykeltur tillbaka till Jonas. Hade tänkt duscha här efter städningen, men kom på att jag har alla mina duschgrejer hos honom. Sen har jag nog förtjänat att vila till en film : )


En semestervecka kvar

Nu har den här helgen gått också vilket betyder att många börjar jobba imorgon... Jag däremot har en veckas ledighet kvar. Jag är nästan ensam om att vara ledig nästa vecka känns det som så det känns inte så jättevärt. Det är iofs kanske just det jag behöver för att verkligen slappna och bara vila. Inga måsten, utan bara vila upp sig. Skulle dock behöva ta mig an mitt hem och försöka göra det så det känns som ett hem igen. Just nu gör det inte det.

Igår träffade jag Johanna. Blev shopping och lunch på stan. Trevligt att träffa henne då det inte blir så ofta när hon jobbar på kollo på somrarna. Kul att vi hann klämma in och ses nu! Kvällen spenderade jag hos Jonas med pizza och film.

Idag har vi varit en sväng till Västerås. Var på Ikea och lite andra butiker. Nu tar jag det lugnt bara... Blir grillning lite senare.

Ett år sedan...

Idag är det exakt ett år sedan Henk lämnade oss... Ett år sedan han valde bort livet. Jag funderar fortfarande på varför. Jag förstår inte. Vi sågs bara en månad innan och han var så glad. Utåt sett. Vi skrattade och pratade hela kvällen... Han pratade om en utbildning han funderade på och vi planerade inför en kryssning. En månad senare kom chockbeskedet. Idag tänker jag extra mycket på honom och hans föräldrar. Så himla fina människor. Idag hade dem bjudit in till en minnesstund i Västerås. Tyvärr hade jag inte möjlighet att komma dit. De finns i mina tankar. Jag hoppas och tror att Henk vet hur många vi är som saknar honom.

Den här låten och videon gjordes av en av Henks bästa vänner:


En promenad till farfars grav...

Ikväll kände jag hur rastlösheten kom krypande... Jag pratade lite med Therese på msn och så frågade jag om hon inte ville med ut på en promenad. Det ville hon! Jag gick hemifrån klockan åtta och kom hem några minuter i tio. Skönt med en långpromenad med trevligt sällskap.

Vi gick förbi farfars grav och såg hur det blivit nu när hans gravsten kommit på plats. På vägen dit plockade vi några blommor... Det råkade vara i en blomsterrabatt i en park för det fanns inga blommor nån annanstans, men vi plockade så få och det var för en god sak så vi säger att det var okej. Gravstenen blev ju i alla fall fin. Kändes skönt att vara där en stund. Saknar verkligen farfar hur mycket som helst!



Torsdag + Fredag

Igår var det en lugn dag... Som de flesta andra iofs. Var bara hemma på förmiddagen. Eller ja, hemma hos Jonas. Åt frukost i lugn och ro till en bra film och sen satt jag ute i solen en stund. Efter lunchen åkte vi sedan till Vilsta och spelade lite minigolf. Jag fick storstryk. Spelade verkligen som en kratta! Jag borde skämmas.

På kvällen blev det sedan grillning! Så himla gott. Vi spelade även lite hästsko som jag aldrig testat förut. Jag gillar nybörjartur för jag vann första omgången... Andra visade väl både jag och Jonas våra rätta jag och jag fick storstryk även i detta. Men kul var det!

Idag var jag, Anna och Tindra och hälsade på Farmor. Vi köpte med oss fina blommor och varsin smaskig bakelse. Det var trevligt att träffa Farmor... Men det är fortfarande svårt att ta in att Farfar inte är där. En trevlig eftermiddag var det i alla fall.


Melissa Horn - Holmberget 4 / 8

I onsdags var det dags för sommarens andra konsert. Melissa Horn. Jag hade sett fram emot det jättelänge och bland alla regniga dagar så tror ni inte att denna dag bjöd på strålande solsken?! Helt underbart. Träffade Anna på eftermiddagen och vi gick en sväng på stan och vi åt och pratade om allt och inget. Sedan tog vi bussen ut till Torshälla till klockan fem när det var insläpp och där mötte vi även upp Emma. Vi var först in på området och fick bra platser.

Melissa är nog den sötaste människan på denna jord, har en fantastisk röst och helt underbara texter! Hon var jättebra live med. Hon pratade en del om sina låtar och bjöd verkligen på sig själv. Det var helt galet bra! Jag tänker se Melissa så fort jag får chansen igen....

I väntan på Melissa:

  

Melissa Horn:

     

Tack för en helt underbar kväll!

Tisdag 3 / 8

Kul att hela två stycken gav sig till känna efter förra inlägget! Det var iofs de jag gissade på skulle skriva en rad eller två, men precis lika uppskattat för det... Tack fina ni!! Jaja, ni andra får väl vara anonyma då ; )

Lördagen med Emma blev trevlig. Blev lite shopping på stan... Två linnen, underkläder (igen) och ett nytt navelsmycke med en grön fin sten. Sen åkte vi till Hällby, gick en promenad med deras hund Ella och sen grillade vi. Det var så himla gott. Fläskfile, klyftpotatis och två goda såser. Jag sov över där och åkte hem på morgonen i söndags. Busschauffören tyckte tydligen att jag såg ung ut... Jag betalde med kort så jag sträckte bara fram kortet utan att säga nånting och när jag sedan tittade på kvittot stod det 11 kronor, skolungdom. Jag kanske kan förstå om han hade varit osäker och frågat... Men inte ser jag väl så ung ut i alla fall att han var helt säker på att jag var under 19 år. Men men, hellre åt det hållet än tvärtom!

Igår spenderade jag dagen hos Jonas och vid fyra-tiden kom Anna, Roger och Micke dit. Vi fikade med god äppelpaj och sen promenerade vi ner till stan för att spela lite bowling. Det var väldigt kul. Min andra serie gick det riktigt bra, 195 poäng. Inte så dåligt. Vann gjorde dock Roger. Efter bowlingen blev det mat på Akropolis. En trevlig kväll!!

Är hemma nu och meningen var att jag skulle städa och fixa lite. Inspirationen är inte på topp. Håller på och tvättar nu, men så mycket mer har det inte blivit gjort.