Ska jag göra julfint eller ska jag skita i det?

Träffade Emma en sväng på förmiddagen idag och tog en runda på stan. Inga inköp. Bra jobbat! Sen kl 13 hade hon tid hos frisören så då gick jag hem... Har varit uppe på vinden och hämtat ner adventsljusstakarna. Så lite adventsfint är det i fönstren nu. Måste dock köpa nya ljus till den adventsljusstaken man tänder till imorgon... Första ljuset ska ju tändas då. Har kvar min gamla stake som jag gjorde på lekis... Den är alltså snart 20 år gammal. Oj oj oj, nästan antika grejer ; ) Vill även inhandla lite julblommor. Funderar på om jag ska ha julgran i år eller inte... Men det är ju ett senare bekymmer. Den kommer vilket fall inte in förrän nån dag före julafton isf.

Ibland får jag för mig att nu jäklar ska det bli julfint och får den här mysiga känslan... För att i nästa sekund bara tänka att jag skiter i alltihop. Känns inte helt meningsfullt på ett sätt. Mycket annat som stör i tankarna.

Snart ska jag nog ta ett bad. Sen klockan 18 hämtar Emma upp mig. Ska åka och köpa lite mat och kanske lite gott till kvällen och åka ut till hennes föräldras hus.... Hon är hundvakt där ikväll så jag ska göra henne sällskap. Trevligt.

Depp

Jag är depp idag. Skönt med ett litet avbrott i det med pepparkaksbak. Men nu kommer alla dumma tankar och känslor tillbaka... Det är inte lätt att vara jag. Åhhhh!!

Har slötittat lite på Idol... Snart får vi se vem som åker ut. Skulle egentligen sett Idol med Johanna, men så blev det ändrade planer. Jag hoppas iaf att Mariette åker ut idag. Inte för att hon är dålig, men lite småtråkig tycker jag ibland. Sen nästa vecka tycker jag Erik ska åka ut och så i finalen mellan Tove och Calle vinner Tove. Men det är säkert bara önsketänkande. Tror att Erik kommer vara kvar till finalen. Men men, den som lever får se.


Pepparkaksbak

Ikväll har jag bakat pepparkakor med Magnus. Det var trevligt och det doftar ju så gott!! Julkänslan börjar smyga sig på. Skulle egentligen göra lussekatter idag med, men så blev det inte. Får se om det kanske blir imorgon. Ska nog även ta mig en sväng upp på vinden och hämta mina adventsljusstakar imorgon. Mysigt med lite julförberedelser.


Svinsprutan och julgranständning

Idag har jag blivit vaccinerad för svininfluensan. Kom dit till klockan ett, dvs en timme innan de ens öppnade. Var lång kö redan då. Jag stod 1 ½ timme innan jag kom in. Hade jag kommit en timme senare än jag gjorde hade jag aldrig ställt mig i kön, den var galen!! Själva vaccineringen gick iaf bra... Man hann inte ens tänka. Det var: Gå dit, sitt, nu tar vi sprutan, här är en lista på biverkningar, hej då. Skönt att ha det gjort iaf. Än så länge har jag bara ont i armen och inga andra skumma biverkningar.

Sen direkt efter sprutan ringde Maria och berättade att det hände lite grejer på jobbet.... Så jag cyklade som en galning tillbaka dit. Jobbade till fyra som vanligt och sen hem och duscha och byta om innan kvällsarbetet. Var julgranständning ikväll för hyresgästerna med glögg och pepparkakor. Trevlig tillställning. Fick höra fina ord av en av hyresgästerna... Hon sa att jag är en fantastisk kvinna och att jag är så duktig och att hon aldrig aldrig sett nån jobba så hårt hela tiden. Sånt är alltid trevligt att höra.

Underbart med fredag imorgon! Tror jag.


.....

Här skulle det egentligen vara ett bittert inlägg, men hur kul är det?! Det här är däremot kul... Iaf om man heter Karin. Mia och Klara är grymma.


Bara jobb

Idag blev det jobb hela långa dagen.... Först 06.55 - 16.00. Sen skyndade jag mig hem och tog en dusch och lagade mat snabbt som tusan, åt och diskade och begav mig sedan iväg 16.45 igen. Då var det dags för bomöte. Var ett bra möte med nöjda hyresgäster. Trevligt. Fick även gå och släcka julgranen som kommit på plats idag... Är julgranständning på torsdag så det var ju ett misstag av dem att ens tända den. Men det gick bra till slut. Hann även gå hem till en hyresgäst jag lovat besöka. Halv åtta slutade jag för dagen och fick skjuts hem av pappa.

Det var den dagen det. Puh.


23 / 11 - 2009

Skönt att ha måndagen avklarad nu. Varit mycket på jobbet idag och det finns mycket kvar att göra imorgon... Min kompanjon befinner sig på Sri Lanka så nu får man minsann klara av allt själv. Går väl hyffsat bra än så länge. Jag är inte det minsta avundsjuk på att hon ligger på stranden med en paraplydrink i handen, nej då. Hmm.

Efter jobbet idag cyklade jag direkt till sjukhuset. Träffade Anna utanför och sen gick vi upp och hälsade på farfar. Så jobbigt att se när han är dålig. Finaste farfar.

Ser nu på "Mamma till en mördare". Så hemskt, men intressant...

Några fina dagar med finast

Kom hem från Göteborg klockan åtta ikväll. Känner mig typ hur trött som helst. Helgen har iaf varit bra. Fredagen bjöd på festligheter hemma hos David med glöggdrickande och så. Jag som inte ens gillar glögg så mycket.... Men vanilj-glöggen var riktigt god.

Igår åkte vi ner på stan en sväng och strosade runt. På kvällen blev det mys till Anders åkte iväg och jobbade vid ett på natten. Då blev det sängen för mig och vänta på att han skulle komma hem igen. Idag har vi inte hunnit med så mycket, mest tagit det lugnt. Sen klockan fyra gick mitt tåg hem. Så nu är jag här hemma i ensamheten igen... Blir väl snart sängen. Mycket tankar och känslor som snurrar runt, så vi får se hur det går. Godnatt.


Ta mig till värmen!!

Satt här och längtade efter sol, värme och avkoppling... Så tittade jag på lite bilder från Turkietresan 2006. Anna, kommer du ihåg?! Nästan ensamma på stranden var vi. Lyx. Hade jag haft råd hade jag åkt på en gång.



18 / 11 - 2009

Ikväll var planen att packa lite för att sedan åka till Göteborg imorgon på eftermiddagen... Att ta ledigt två timmar imorgon och hela fredagen. Men sen fick Anders jobb på fredag så då känns det ju lite onödigt. Så jag åker på fredag klockan 12 istället. Ser fram emot det.

Ska bara se klart på Grey´s anatomy nu och sen blir det sängen. Skönt ska det bli!!


Stanna hos mig



Nu fortsätter mitt kent-lyssnande i sängen.... Det blir depp-musik tills jag somnar. Det är sunt har jag hört.

Fin-fin helg

I fredags när jag kom hem från jobbet stod Anders redan i trappen och väntade på mig. Härligt att komma hem då. Blev American Pizza och mys till Idol på kvällen. Var bra att Eddie fick åka hem och nästa på tur att åka hem tycker jag är Reza. Eller hon borde ha åkt för länge sen.

I lördags gick vi till badhuset... Bubblade och bastade lite. Jättemysigt. Efter det gick vi till Smak och fikade. Kvällen bjöd på god mat och mys i soffan. Toppendag. Och igår gick vi en sväng på stan och så tog vi det mest lugnt. Imorse gick vi upp tillsammans och jag gick till jobbet som vanligt och klockan åtta gick hans tåg hem. Vad jag tycker om det vet nog alla vid det här laget...

Förresten, glömde ju en viktig detalj.... På vägen till badhuset i lördags mötte vi Ensam mamma söker-Ulrika och hennes Lasse. Stor händelse värd att komma ihåg. Eller nåt. Haha.


Lite hemmafix

Ikväll har mamma och pappa varit här. Fick hjälp att sätta upp mitt väggord och min tavellist i vardagsrummet. Det blev verkligen superfint. Nöjd!! Ser lite mer ombonat ut och det blev precis som jag tänkt mig. Som tack för hjälpen bjöd jag på pizza sen. Trevlig kväll.

Nu är jag så oerhört trött. Ska bara se klart Lyxfällan och sen blir det sängen. Ska blir riktigt skönt att sova i natt. Hoppas på en hel natts sömn. Var ett tag sen nu. Men imorgon kommer Anders och i hans famn brukar jag kunna sova gott. Ser fram emot att träffa honom jättemycket.


Dagens horoskop. Kräftan.

"Du tycks vara i behov av ömhet och omtanke, och tecknen är gynnsamma för kärlek och gemenskap"

Jaha.

Nyklippt

Hade tid på Sublime idag för klippning efter jobbet. Blev ingen superstor skillnad. Ville behålla längden och så... Hon klippte mest topparna och sen fick hon lite mer ordning på det som blev felklippt näst sist jag klippte mig. Känns väldigt bra! Alltid så skönt när det är nyklippt. Sen började hon prata om hårfärger och hur hon skulle vilja färga mitt hår och ohh vad sugen jag blir. Hade jag haft råd så hade jag bokat en tid på en gång! De är verkligen bra och trevliga där. Äntligen har jag hittat en bra frisör! ( två till-o-med)

Är lite besviken för min Ipod ligger kvar på jobbet... Den är ju mitt sällskap när jag ska sova. Får väl gå ändå.

Allt för min syster

Ikväll har jag varit på bio med Johanna. Supertrevligt. Såg "Allt för min syster". Hade stora förväntningar på den filmen. Hade läst lite om den och det verkade verkligen vara en Karin-film... Den var lika bra som jag hade tänkt mig, men fruktansvärt sorglig. Inte lätt att hålla tårarna borta. Toppenfilm iaf.

Nu ser jag, tro det eller ej, på Fotbollsgalan. Iofs inte så mycket för fotbollens skull... Nej jag väntar på kent såklart. Hoppas de spelar nåt annat än Töntarna och Svarta linjer : )

Lyckad shoppingtur

Trippen till ikea idag blev lyckad. Var som sagt där med mamma, pappa och Magnus. De hämtade mig här hemma strax före tio. Jag passade på att köra dit för det blir ju inte så ofta. Var evigheter sen jag körde nåt annat än bara i stan. Gick strålande!

Blev lite dyrare på ikea än jag hade tänkt mig, men köpte bara saker jag behövde. Var mattan och överkastet jag köpte som gjorde att det drog iväg... Men fint blev det. En svart matta till vardagsrummet och ett lila överkast till sängen. Nöjd!! Sen köpte jag en hel del andra bra-o-ha-saker. Det som jag känner att jag borde ha köpt, men inte hittade var en taklampa till vardagsrummet. Är riktigt mörkt här inne nu. Men det får jag leta efter nån annanstans.

Ikväll blir det ännu en lat kväll här hemma.... Stod egentligen bio på programmet, men filmen vi skulle se gick bara 15.30 idag och det var ju lite väl tidigt. Så det blir på måndag istället!


Dags för shopping på ikea!!

Idag bär det av till ikea med mamma, pappa och Magnus. Det ska bli riktigt trevligt. Är ganska mycket jag behöver så hoppas jag hittar en del av det iaf! Alltid roligt att strosa runt på ikea... Man hittar säkert nånting man inte visste att man behövde med =) Men nu är det nog dags för mig att duscha, göra mig iordning och ev försöka få nånting i magen med innan de kommer och hämtar upp mig.

Ha en fin dag!!

Vals för satan (din vän pessimisten), bästa låten på nya kent-skivan.

När jag kom hem efter arbetsdagens slut idag låg ett litet paket där och väntade på mig innanför dörren... Det var såklart kents nya skiva "Röd" som släpptes idag. Har i princip bara lyssnat igenom den en gång. Jag säger som vanligt att jag saknar det gamla goa kent och den känslan som de låtarna förmedlar... Jockes röst som spricker och går rakt in i hjärtat. Det här är annorlunda.... Men därmed inte sagt att det inte är bra. Det kräver nog bara lite mer tid. Har fastnat jättemycket för låten "Vals för satan (din vän pessimisten)". Den är riktigt bra!!



Fredagsmys?!

Fredag igen då. Slutade jobbet klockan tolv och efter det blev det en tur på stan. Var på jakt efter en vinterjacka, men tycker det är dåligt med fina sådana i år. Köpte en till slut, men jag är inte helt säker på att jag ska behålla den. Jag gillar den, men den är väldigt kort.... Kommer säkert frysa i den. Får se hur jag gör. Köpte även ett par fina leggins.

Sen när jag kom hem blev det ett skönt bad och sen åkte mjukiskläderna på! En riktig slapparkväll blir det här. Har sett fram emot det hela veckan för jag har varit så trött. Men nu är jag inte särskilt nöjd över det alls. Blir väl att se på Idol ikväll...


Torsdag

Idag har det varit en helt vanlig arbetsdag... Dock en lite mindre trevlig sådan pga det här vädret. Snö och regn. Men det var bara att bita ihop och ta upp en jäkla massa löv som behagat lägga sig i enorma drivor. Höll på att frysa ihjäl, men skönt när det var klart. På lunchen blev det en liten tupplur på soffan innan det var dags att jobba igen. Skönt att få gå på lägenhetsreparationer efter lunch så man tinade upp lite. Mycket roligare också.

Nu är jag så oerhört trött. Vet inte om det är vädret som gör det här mot en... Känner mig iaf helt slut. Ska bara ligga på soffan och se på tv ikväll. Blir Singing bee celeb och sen Lyxfällan.


Mässa & snö

Har haft en helt okej dag idag. Fick sovmorgon imorse, hade klockan på sju och gick upp strax därefter. Cyklade sedan till Skogsängen därifrån bussen till mässan i Örebro skulle gå. Kom till mässan efter halv tio och så gick vi där till elva kanske. Då kändes det som att vi hade sett allt som fanns att se så vi begav oss till stan. Strosade runt där och tittade i affärer och lunchade på en trevlig restaurang. Sen klockan två gick våran buss hem igen.

Idag har även den första snön för säsongen fallit... Var riktigt stora flingor där ett tag. Men som tur är blir ju inget liggande än... Men lite mysigt är det allt med snö. Ännu mysigare hade jag nog tyckt det var med snö om det inte skulle innebära mer jobb för mig.

Långhelg med finast

Sitter här i soffan inlindad i ett täcke och är lite småfrusen, trött och ensam. Anders åkte hem till Göteborg idag och det känns mer än jobbigt. Många tankar som snurrar i huvudet. Känner mig så glad när jag är med honom och så vill jag ju alltid ha det. 40 mil emellan oss är för mycket... Min hjärna jobbar på högvarv för att hitta den bästa lösningen. Lösningen som gör att vi får vara tillsammans hela tiden.

I fredags efter jobbet åkte jag hem och städade och fixade lite, det väntades ju besök. Sen blev det lunch med Anna och Tindra på stan... Det var trevligt och kul att vi hann med att ses. Sen på kvällen kom Anders hit och det blev en mysig kväll med bowling och hämtmat från Spicy Hot. Lördagen bjöd på festligehter hos Johanna, 25 årsfest till och med. Söndagen blev lugn... Tog en sväng på stan. Hittade eventuellt vinterns jacka, men bestämde mig för att fundera på saken. Klokt! Lyxade till det och tog semester igår. Så skönt med en extra dag med min älskling. Vi tog en skön promenad till Tuna Park där vi strosade runt och kikade på allt möjligt.... Inhandlade ett fint linne på H&M. Så tog vi en fika på Amarant. Mysigt! Sen blev det även en promenad hem och så gick vi förbi nya Willys och handlade lite mat till kvällen. Verkar bra där på Willys och hyffsat nära är det ju också.

Men idag när jag kom hem från jobbet hade Anders åkt hem... Så nu får jag allt roa mig själv. Har varit så oerhört trött ikväll och slumrat till ett antal gånger. Hoppas att jag kan sova i natt! Blev inte så mycket sömn natten till idag, så det skulle verkligen behövas. Blir lite sovmorgon imorgon iaf... Uppstigning klockan sju. Ska till Örebro på nån mässa. Sen är det bara jobb torsdag och fredag, sen är det redan helg igen. Underbart!