Julafton

Nåt bloggande under juldagarna har det varken funnits tid eller energi till så det kommer såhär i efterhand...

Elsas första julafton. Så speciellt. Även fast hon själv inte uppmärksammar det.

Vi firade julafton hos Jonas föräldrar. Kom dit och åt skinkmacka till lite sen lunch. Sen blev det Kalle, mat, klappar, fika... Typ!

Var en bra dag men jag blev helt slut. Elsa också.

En hel del bra klappar fick hon. Eller, bara bra klappar! Mycket kläder, några leksaker, presentkort på Leklust, böcker och så! Vi hade även köpt en så fin skyddshäst till henne.

Även jag hade varit snäll. På julklappsbytet fick jag en presentförpackning från Body shop, skydd till telefonen o en julprydnad. Av Jonas fick jag ett toppenfint halsband från Snö, underkläder, tröja o en till förpackning från Body shop. Perfekt!! Älskar att få paket :)

Att ge är också roligt... Barnen hade vi köpt klappar till. På julklappsbytet köpte jag till Micke och jag tror han blev nöjd. Och till Jonas hade vi såklart också handlat. Elsa och jag.

Sov sedan över där och åhh vad skönt det var att äntligen få lägga sig på kvällen!!!


Tidsoptimist

Dan för julafton. Tidsoptimisten Karin. Klockan är strax efter åtta. Granen är inte klädd, julklapparna är inte inslagna och vi har inte ätit.

Börjar nog med mat när Elsa somnat. Blir lite julmat faktiskt. Kan vara mysigt. Bara Jonas och jag. Skulle äta skinkmacka men så tänkte vi att köttbullar är ju gott. Och prinskorv. Och lax. Och potatis. Och sill tyckte Jonas. Så så får det bli.

Sen tar vi tag i resten!!


Lyx!!!

Skrevs i fredags men inte gått att publicera förrän nu...

Idag har jag blivit bortskämd av Johanna. För ett antal veckor sedan fick jag ett kort hem... Där stod det att den 21/12 kl 14 hade jag en tid hos Millis för att fixa naglarna. Hon skulle även bjuda på lunch och vi skulle ha en mysig dag tillsammans.

Det hade vi. Sågs vid 11,30 på stan. Strosade lite i affärer och sen blev det en lunch på Burger King faktiskt som nyligen öppnat i stan. Mums :)

När jag sedan fixade naglarna hade Johanna hand om Elsa. Är så nöjd med naglarna. Är bara mina egna naglar eftersom jag inte kommer fortsätta gå . Lite onödigt att förlänga då. Blev shellack med guldigt glitter. Gör sig dock inte riktigt på bild....

En mysig dag som uppskattades mycket.


Julförberedelser

Julen närmar sig med stormsteg. Denna vecka har vi försökt förbereda lite smått för den.

I måndags åkte Elsa och jag en sväng till Tuna Park för att kolla efter julklappar. (Efter att ha hälsat på på mitt jobb o Elsa tyckte det var alldeles för många läskiga människor). Blev inte jättemånga klappar inhandlade... En till Jonas och en till Elsa. På kvällen sen blev det några klappar beställda på nätet...

På tisdagen åkte jag och Jonas till Tuna Park tillsammans. Då shoppade vi i princip alla klappar! Vi lunchade och hade en mysig dag.

Igår storhandlade vi på Coop Forum.

Idag ska vi köpa julgran, julgransmatta, lax i Sundbyholm och lite andra småsaker. Förhoppningsvis hinner jag även göra lite julgodis.

Skulle ha träffat mammagruppen idag men blev inställt. Har att göra ändå :)


Tredje advent

Testar att publicera inlägget jag skrev i förrgår men inte kunde publiceras... Nehe, utan bilden då?! Gör ett nytt försök.

Har haft trevligt fikabesök av mamma och pappa på eftermiddagen. De hade med sig goda saffransbullar som vi mumsade på medan vi tände det tredje ljuset. Och våra fina pepparkakor.

Efter besöket var Elsa supertrött så hon sov en timme på min mage. Det är ju så himla mysigt!!

Sen blev det ett bad för skruttan medan Jonas lagade mat. Kycklinggryta med ris. Det var riktigt gott.

Får se om Elsa behagar somna snart... I så fall blir det film och popcorn för Jonas o mig. Lite egentid är aldrig fel :)


Nattugglan

Jag är inte på topp kan jag säga. Hur trött som helst.

Bjuder på en bild på våran glada nattuggla. Tur hon är så glad och världens mysigaste och finaste. Hon skulle alltså sova kl 19 men har inte somnat än ;) Så nu ska både hon och jag sova!! Natti.


Gröt-Elsa

Igår började vi introducera gröt till lillan. Det gick över förväntan. Trodde hon skulle spotta ut på en gång. Visst såg hon skeptisk ut men inte så hon medvetet spottade ut gröten... Var ju så lite vi provade. Bara så hon skulle få känna smaken och så. Mild havregröt från 4 månader. Idag hann vi dock inte med nån gröt... Kanske imorgon.


Pepparkaksbak

Det ska börjas i tid med jultraditioner.


Bilden som inte hängde med förra inlägget

Blogg-appen har strulat massor. Inte ens kunnat komma in på den sen sist jag skrev. Knas. Men nu verkar det funka igen...


S N Ö

Snö snö och åter snö. Ja igår och idag har stor del av dagen bestått av snöskottning. Så himla tungt!! Har ont i precis hela kroppen. Nu får det vara nog.

Men det är som jag säger. Aldrig är det lagom. Därför jag inte gillar vintern. Visst, lite snö är mysigt. Men blir det nånsin lite snö?! Nej, det blir massor!!

Hoppas på att det blir mindre snö till imorn... Jonas ska vara hos sjukgymnasten klockan 10 och jag måste se till att han kommer åt bilen innan dess...


Istiden är här

Minus 21,2 grader visade termometern imorse. Inte okej!! Kände inte för att gå ut alls. Elsa och jag var hemma nästan hela dagen. Lekte, myste, städade lite, hon sov en stund på min mage i soffan medan jag kollade på Skilda världar.... Sen strax efter fyra begav vi oss ut i kylan i alla fall. Vi åkte ner på stan och träffade tjejerna. Blev mat på 21:ans café. Trevligt. Innan det shoppade jag lite nytt till hon som växer så det knakar. Fick även kläder i passande storlek i present av Viktoria som vi inte träffat sen Elsa föddes.

Imorgon har jag planerat att fortsätta städa... Hoppas det blir så.


Blyga Elsa

Blev ingen julmarknad för mig idag. Kände att det var för halt för att ta Elsa på magen! Så vi grejade lite här hemma på förmiddagen i stället. Klockan 15 var det sedan adventsfika hos mamma och pappa. Det var smaskigt värre.

Elsa har däremot blivit blyg. Var så mycket folk där att hon bara grät när någon tittade på henne. Stackaren!

När vi kom hem var hon jätteglad och skrattade åt allt. Hon somnade sen lagom till Solsidan klockan 20. Så nu har vi ätit och kollat lite på tv... Börjar fundera på sängen. Så trött!!


Första advent

Ja idag tänder vi första ljuset i staken! Mysigt. Idag är det även dags för julmarknad. Är lite kluven om jag ska gå men blir nog så. Hade tänkt ta Elsa i selen på magen... Men är för halt och kallt för det. Och med vagnen är det så bökigt att komma fram om det är mycket folk. In i de små husen kommer jag absolut inte (inte ens om det skulle vara folktomt). På eftermiddagen blir det i alla fall adventsfika hos mamma och pappa. Saffransbröd är i princip det bästa jag vet!!