Hatar

Hatar vinter. Hatar snö. Hatar sopa / skrapa bilen. Hatar halka. Hatar skotta snö. Hatar att bli blöt.

Hoppsan.


Tidig morgon

Klockan är strax efter halv tio och jag har varit vaken fem och en halv timme. Sen klockan fyra. Kämpade ett litet tag med att få Elsa att somna om. Insåg ganska snart att det var kört. Hon skrattade åt allt och sprattlade så strumporna flög iväg. Så vi klev upp och lekte lite istället. Efter några timmar blev hon trött och somnade i min famn. Jag däremot har varit vaken hela tiden. Jag kommer vara pigg ikväll.... Not.


Leta klappar på nätet

Mitt letande efter julklappar på nätet ikväll gick sådär.

Beställde några plagg från Lindex. 30 % på ett helt köp om man köpte minst 3 plagg. Fri frakt dessutom. Blev två bodys, ett par byxor, ett par strunpbyxor och fyra par strumpor. Till Elsa såklart. Men om det blir julklappar av det vet jag däremot inte. Beror på om det ser på tok för stort ut eller inte. Kan hon ha det nu känns det dumt att kläderna ligger och väntar en månad....

Så nej, inga fler klappar inhandlade. Bara en beställd än så länge.


121129

Natten till idag sov jag i princip ingenting. Har bara hostat och hostat. Konstigt att Jonas och Elsa kunde sova när jag väsnades.

Idag var Elsa och jag en tur till Folkesta. Skulle till Rusta för att köpa lite mer stakar och stjärnor. Blev dessvärre bara två stjärnor på fot. Adventsljusstakarna de hade tyckte jag var för låga. Får fortsätta min jakt imorgon. Sen handlade vi lite på Willys när vi ändå var där ute...

Allt annat som skulle göras idag blev det inget med... Jag var trött och när Elsa somnade i min famn i soffan fick hon ligga kvar där. Mysigt.

Ikväll gjorde jag hemmagjord pizza till oss. Gott! Nu tänkte jag surfa runt och fundera på julklappar.... Ska bara se till att våran skrutt somnar först!


121127

Vart tog denna dag vägen... Åkte till Jonas föräldrar till lunch. Åt mat och tittade bland våra kartonger som blivit kvar i deras källare. Där hittade vi lite adventsgrejer och annat smått och gott. Sen blev det en tur till Apoteket vid Tuna Park och så köpte jag även lite mat. Jonas och Elsa satt kvar i bilen.

Vad konstigt det känns. Är så van att vara med henne 24 timmar om dygnet... Så det känns konstigt att bara springa in 10 minuter i affären. Men man samlar på sig ganska mycket energi på den korta stunden... Man behöver vara sig själv nån liten stund ibland. Fast omständigheterna just nu gör inte mycket utrymme för sånt.... Blir väl skillnad nån gång.

Nej nu ska jag unna mig lite choklad och ett glas pädoncider. Alkoholfri såklart!!!


Såhär söt var Elsa när hon somnade efter maten... Jag kollar visst på Skilda världar.


Frukosttime

God morgon! Nu är det frukost på gång här. Varit vakna länge men låg kvar länge i sängen med våran solstråle Elsa mellan oss. Så himla glad och sprallig.

Jag har även hunnit duscha och Elsa är tvättad och påklädd. Nu ska det bli gott med lite frukost. Blir rostade mackor med marmelad och äppeljuice för mig. Inte den mest näringsrika frukosten... Men men.


Adventsgrejer

Har haft en hemmadag idag. Jonas har varit iväg till vårdcentralen / sjukgymnasten i två omgångar, men Elsa och jag har varit hemma. Började leta efter lite adventssaker men hittade bara stakarna att sätta fyra ljus i och tända på advent och en stjärna att hänga i fönstret som jag inte använt på några år. I år behöver vi den däremot nu när vi har lite mer fönster. Tror resten av grejerna är hos Jonas föräldrar... Vi har en del grejer kvar i deras källare. Måste se hur mycket vi har och hur mycket som måste köpas!!

Så himla mysigt med advent tycker jag. Tända ljus, saffransbullar, pepparkakor, julmarknad... Myspys! Snön tänkte jag däremot att vi hoppar över i år ;)


Lördagskvällen

Igår kväll var Jonas iväg på trevligheter. Jag och Elsa var bara hemma. Elsa badade och vi myste till det var dags för sängen för henne. Hon somnade strax före åtta och jag fick en skön kväll i soffan. Kvällarna är värda mycket. Samla på sig lite ny energi.

Tittade på "Så mycket bättre". Men tycker inte det är så värst bra i år....


121124

Lite bättre i halsen idag men inte bra. Jaja, bättre får duga ;) Fick sova hela natten i natt igen så jag är nöjd!

Har inte hunnit så mycket idag än. Ätit frukost, duschat och startat en maskin tvätt. Nu börjar jag fundera lite på vad vi ska äta för lunch. Ska gå ner och kika vad kylen har att erbjuda.


Sjukis

Dumma dumma hals. Jag som började bli bra från förkylningen. Nu har jag jätteont i halsen igen. Och huvudvärk på det. Blä.


Fredag

Tro det eller ej, i natt sov Elsa hela natten igen.Helt otroligt. 20-05,30. Inte för jag räknar med att det ska bli en vana än... Men är glad för dessa två nätter i alla fall.

Idag har vi varit på BVC för att kolla längd och vikt. Hon går upp så bra så! Sen tog vi en sväng ner på stan. Köpte en lila fin tunika, en body och ett par byxor... Allt till lillan såklart ;)

Sen hämtade Jonas oss och vi åkte iväg och åt lite skräpmat. Sen blev det matshopping på min favoritbutik (not) Coop Forum.

Nu ska jag se om Elsa kan tänka sig att vila en stund medan jag grejar lite här hemma.


Så här glad var Elsa när vi lunchade....


Torsdag

Träffen med de andra mammorna och deras bebisar var trevlig. På biblioteket har de gjort i ordning en mysig inhägnad hörna för barn 0-2 år. Så vi satte oss där inne på golvet med våra små... Än så länge kräver de inte inhägnat område men det kommer väl ;) Hihi. Passade även på att hämta ut en gratis bok där som alla nyfödda får. Jättefin faktiskt. Biblioteket kommer vi besöka flera gånger. Helt klart.

Idag har jag varit nere på stan och lunchat med Mari och Johanna på American. Så länge sen vi sågs! Var trevligt med lite uppdateringar. Elsa skötte sig strålande trots att hon inte sovit nåt på hela dagen! Efteråt tog jag en promenad på stan och då somnade hon så gott.

På tal om Elsa och sömn. I natt sov hon från klockan 20 till 5. Glad man blir!! Hoppas hoppas på nåt liknande i natt. Siktar alltid på att hon ska sova vid sju... Men hon blir oftast åtta innan hon ätit och somnat.

Nu är det sovdags för mig. Blir inga sens kvällar för mig för tillfället. Natti!


Onsdag

( Dumma blogg.se app. Detta skrev jag igår morse men gick inte att publicera. Vi testar igen! )

Vad svårt det är att planera och passa tider numera. Vi håller på och gör oss i ordning för fullt nu, Elsa och jag. Vi ska ner på stan och träffa mammorna och bebisarna från föräldragruppen. Själva föräldragruppen är slut men vi ska ses en sväng på biblioteket. Det ska tydligen vara jättefint på biblioteket nu. Var evigheter sen jag var där. Blir spännande! Och kul att träffa de andra igen.

Nej, skynda skynda! Om en timme ska vi vara där!


Fredagsmys med näsdukar, nässpray och lite god mat

Ja här ska hostas, snörvlas, ätas gott och somnas till Xfactor. Det är min plan för kvällen.


Äkta kärlek


Vill bli frisk nu...

Hostat och hackat mig igenom natten. Ätit frukost. Skjutsat Jonas till vårdcentralen / sjukgymnasten. Pinat mig med att handla mat på Coop Forum. Nu Skilda Världar och Elsamys!

Ska verkligen försöka vila idag. Vill så gärna bli frisk. Har några saker nästa vecka jag måste hinna bli frisk till. Men är inte helt lätt att vila med en liten bebis. Just nu är hon i alla fall också trött så hon kommer nog fortsätta sova en stund i min famn. Myspys!!


Matplanering

Just nu är både jag och Jonas hemma. Jag föräldraledig. Jonas sjukskriven. Hur svårt kan det då vara att planera vad man ska äta?! Samma bekymmer varje dag.

Lunchen blev i alla fall rester från igår. Korvstroganoff. Riktigt gott faktiskt. Nu tog jag just ut köttfärs från frysen som får snabbtina i lite vatten. Blir nåt så avancerat och udda som köttfärssås. Är ju alltid gott när man äter det men hur kul är det?!

Hur vore det om vi ikväll skulle planera morgondagens måltider... Får se hur det blir med det.


Mitt-i-natten-inlägg

Känner mig verkligen genomförkyld. Har inte tid med det. Känner mig riktigt stressad. Men ja, är ju inte så mycket att göra åt saken.

Lite surt är att jag inte får ta de läkemedel jag brukar ta när jag är förkyld eftersom jag ammar. Zyx brukar jag alltid ta för halsen för det är det enda jag tycker hjälper... Hade det hemma till och med men när jag läser bipacksedeln står det att man inte bör ta den när man ammar. Nehe! Går in på Apoteket och kollar om det finns nåt alternativ.... Strepsils var inte testat så apotekspersonalen avrådde mig. Så hon sa till Elsa att "Din mamma får ha ont i halsen" och så gick jag därifrån med enbart en salva till henne. Nässprayen som är den enda som är bra får jag inte heller ta. Grrr.

Hoppas bara att lillskruttan klarar sig från att bli sjuk!! Hon har (peppar, peppar) inte varit sjuk nåt ännu... Det kan gott vänta!!! Hoppas även Jonas slipper förkylningen... Han har varit med om tillräckligt.

Försöka sova en stund till då! Godnatt :)


Onsdag

Hej förkylning! Precis vad jag behöver mitt upp i allt detta.

Imorse skjutsade vi Jonas till vårdcentralen till klockan 10. Han skulle både till sköterska och träna med sjukgymnasten så Elsa och jag tog en sväng till Tuna Park under tiden. Blev ingen shopping förutom några saker vi behövde från Apoteket. Kul.

Nu har vi just ätit hämtmat eftersom det drog ut på tiden... Vietnam Kök tog vi hem mat ifrån. Smarrigt!!

Ska se om lillan vill sova en stund nu... Hon har inte sovit idag förutom en liten stund i bilen. Jag skulle behöva göra lite nytta. Trots dunkande huvud, rinnande näsa och halsont.


Sömnlöshet som inte går att skylla på bebis

Nej denna sömnlöshet kan jag inte skylla på Elsa. Hon sov så gott mellan 20-02, åt och somnade sedan om på en gång. Och här ligger jag och kan inte sova. Helt omöjligt att koppla av. Kurrar i magen gör det också. Redan. Elände ;)


Frisörbesök

(Detta gick inte att posta hos frisören så jag gör det nu istället....)

För dryga 15 veckor sedan blev jag mamma. Det är inte helt lätt att hinna med sig själv just nu. Jag klagar inte. Jag fullkomligt älskar att vara Elsas mamma. Att vara med henne hela tiden! Att se henne utvecklas varje dag, hennes leende och skratt...Ja allt som är hon.

Men idag unnar jag mig en timme för mig själv. Ska klippa mig för första gången sen våran lilla skrutt kom. Välbehövligt kan jag säga.

Anna myser med Elsa på stan.Känns supertryggt att lämna henne till syster. Samtidigt känns det konstigt att inte vara med henne...

Nej nu hoppas jag det snart blir min tur hos frisören... Hejdå slitna hårtoppar!!


Blogg-app

Hittade blogg.se som app till telefon när jag höll på att "flytta in i" min nya iPhone. Tog hem den och insåg att det är ju väldigt lätt att blogga nu... Då är bara frågan. Använda denna blogg eller starta en ny?!